Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΟΥ ΜΗΝΑ | ΟΚΤΩΒΡΗΣ

Υποδεχόμαστε το φθινόπωρο με μια κλασσική τούρτα Opera που συνδυάζει τέλεια υφές και γεύσεις. Τραγανή σοκολατένια βάση με βελούδινη αφράτη κρέμα, απαλές νότες βανίλιας και έντονη γεύση καφέ σε ιδανική ισορροπία με την οξύτητα των φρούτων του δάσους. Μια πρόταση που θα ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.

Υλικά ΑΚΤΙΝΑ που χρησιμοποιήθηκαν για την Opera
Παντεσπάνι Premium Mix (κωδ. ΑΚΤΙΝΑ 09103/συσκ. 15kg)
Πραλίνα Κακάο Με Βάφλα (κωδ. ΑΚΤΙΝΑ 6153/συσκ. 5 kg)
Φεγεντίν (κωδ. ΑΚΤΙΝΑ/συσκ. 2,5 kg)
Κουβερτούρα Γάλακτος Button (κωδ. ΑΚΤΙΝΑ 6002/συσκ. 20kg)
Κουβερτούρα Golden Line Button (κωδ. ΑΚΤΙΝΑ 6000/συσκ. 10 kg)
Caffe Liofilizzato Arabica-Γευση Caffe Arabica 100% Σε Πούδρα (κωδ. ΑΚΤΙΝΑ 15391/συσκ.1 κιλό)
Βούτυρο 82% Laiterie St. Villepre (κωδ. ΑΚΤΙΝΑ 3511/συσκ. 1kg)
Ρίπλα Παγωτού Φρούτα του δάσους – Frutti di Bosco (κωδ. ΑΚΤΙΝΑ 15336/συσκ. 3kg)
Glacage Μαύρης Σοκολάτας (κωδ ΑΚΤΙΝΑ 6163/συσκ. 5kg)

Για το Ντακουάζ Βάφλα
500 g Παντεσπάνι Premium Mix
375 g αυγά
75 g νερό
150 g Πραλίνα Κακάο Με Βάφλα
100 g Φεγεντίν

Τρόπος Παρασκευής
Στο μίξερ με το σύρμα χτυπάμε όλα τα υλικά εκτός από την Πραλίνα Κακάο Με Βάφλα και τη Φεγεντίνη για 6 λεπτά στην 3η ταχύτητα. Το κατεβάζουμε από το μίξερ, βγάζουμε το σύρμα, ρίχνουμε την Πραλίνα & τη Βάφλα και ανακατεύουμε καλά. Σε μια λαμαρίνα διαστάσεων 60×40 εκ. απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί και στη συνέχεια σερβίρουμε όλο το μίγμα
Το στρώνουμε και ψήνουμε στους 190°C για 8 λεπτά. Αφού βγει από το φούρνο στρώνουμε ένα αντικολλητικό χαρτί πάνω στο ντακουάζ και τοποθετούμε μια λαμαρίνα από πάνω ώστε να πατηθεί καλά. Αφού κρυώσει λίγο το βάζουμε στο ψυγείο.

Βάση Τούρτας
500 g Πραλίνα Κακάο Με Βάφλα
300 g Κουβερτούρα Γάλακτος Button

Τρόπος Παρασκευής
Λιώνουμε την κουβερτούρα, στη συνέχεια ρίχνουμε την πραλίνα και ανακατεύουμε. Στρώνουμε το μίγμα σε 2 τσέρκια και τοποθετούμε στο ψυγείο.

Γκανάζ Σοκολάτας
300 g γάλα
70 g κρέμα γάλακτος
500 g Κουβερτούρα Golden Line Button
300 g Βούτυρο 82%
Τρόπος παρασκευής
Λιώνουμε το γάλα μαζί με την κρέμα γάλακτος. Ρίχνουμε την κουβερτούρα και το βούτυρο και το περνάμε από μπίμερ, μέχρι την πλήρη ομογενοποίησή τους.

Σιρόπι Καφέ
1000 g Σιρόπι 30°C γράδα
60 g Γεύση Καφέ Liofilizzato Arabica 100%

Τρόπος Παρασκευής
Ζεσταίνουμε το Σιρόπι και προσθέτουμε τη γεύση καφέ. Μπιμάρουμε μέχρι να λιώσει καλά ο καφές.

Βουτυρόκρεμα Opera
500 g Ζάχαρη
50 g νερό
250 g αυγά
500 g Βούτυρο 82%
1 κ.γ. Βανιλλίνη

Τρόπος Παρασκευής
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό μέχρι το μίγμα να φτάσει τους 120°C. Στο μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη Βανιλλίνη. Αφού φουσκώσουν προσθέτουμε σιγά-σιγά την καραμέλα που φτιάξαμε. Περιμένουμε να πέσει λίγο η θερμοκρασία και ρίχνουμε λίγο-λίγο το Βούτυρο σε κύβους και το αφρατεύουμε.

Μοντάρισμα
Σε ένα τσέρκι βάζουμε περιμετρικά ταινία. Στο κάτω μέρος τοποθετούμε τη βάση τούρτας. Τη στρώνουμε για να είναι ίσια και τη βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει.
Αφού παγώσει, ρίχνουμε ένα μέρος από το γκανάζ σοκολάτας και τοποθετούμε ένα φύλλο ντακουάζ, το σιροπιάζουμε με το σιρόπι καφέ και το ξαναβάζουμε στο ψυγείο για να παγώσει.
Πάνω από το ντακουάζ βάζουμε μια στρώση βουτυρόκρεμας και κομμάτια από τη Ρίπλα Παγωτού Φρούτα του δάσους. Κλείνουμε με ένα φύλλο ντακουάζ, το οποίο σιροπιάζουμε με σιρόπι καφέ και κλείνουμε με μια στρώση βουτυρόκρεμας. Την τοποθετούμε στην κατάψυξη και αφού παγώσει καλά, την περνάμε με Glacage Μαύρης Σοκολάτας
Διακοσμούμε την τούρτα με φρέσκα φρούτα του Δάσους και με ντεκόρ Σοκολάτας.